Ο Γιοχαννες Ίττεν είπε ότι η τέχνη του χρώματος μπορεί να παραμείνει κρυφή από το μάτι, η ουσία των χρωμάτων παραμένει αόρατη και μόνο η καρδιά μπορεί να το παρατηρήσει προσεκτικά. Το χρώμα είναι ζωή, ένας κόσμος χωρίς χρώματα μας φαίνεται νεκρός, τα χρώματα είναι οι πρωταρχικές ιδέες, τα παιδιά του φωτός που υπήρξε στην αρχή άχρωμο και του συντρόφου του του σκότους επίσης άχρωμου. Όπως η φλόγα γεννά το φως έτσι το φως γεννά τα χρώματα. Τα χρώματα είναι τα παιδιά του φωτός και το φως είναι η μάνα των χρωμάτων. Το φως μας αποκαλύπτει μέσω των χρωμάτων το πνεύμα και την ζωντανή ψυχή αυτού του κόσμου.
Τα έργα που δημιουργώ έχουν πολλά και έντονα χρώματα, αφηγούνται καταστάσεις και προκαλούν τα συναισθήματα του θεατή. Αφορμές των έργων μπορεί να είναι σκέψεις και όνειρα στην πραγματικότητα όμως αυτό που απεικονίζουν είναι το φευγαλέο συναίσθημα, αγάπη, φυγή, πόνος, άρνηση. Κάθε έργο καλεί τον θεατή να αισθανθεί, να μπει σε ένα εικονικό συναίσθημα, σκοπός είναι η καρδιά του θεατή.
Έντονο στοιχείο των έργων είναι ή σύνθεση μορφών και χρωμάτων, τελικός σκοπός η αρμονία η οποία όμως δεν γίνεται επιτηδευμένα αλλά μέσα από τον πόλεμο και το χάος, έτσι όλα τα στοιχεία βρίσκουν την θέση τους μέσα στο έργο με αποτέλεσμα η αρμονία να είναι ζωντανή γεμάτη κίνηση σχεδόν προκλητική.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ

Σύμφωνα με τον Καντίνσκι οι σχέσεις ανάμεσα στην ιστορία της τέχνης και στη ιστορία του πολιτισμού συνοψίζονται σχηματικά σε τρία καλούπια:
1. Η τέχνη είναι κατά την εικόνα της εποχής της όπως παρακάτω:
α. είτε η εποχή είναι δυνατή και πυκνή, και η τέχνη επίσης δυνατή και πυκνή δηλαδή συμβαδίζει με τον καιρό της χωρίς προσκόμματα,
β. είτε η εποχή είναι δυνατή, αλλά εσωτερικά παρακμάζουσα και η τέχνη αδύνατη, δηλαδή υποκύπτει στην παρακμή.
2. Η τέχνη εναντιώνεται, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, στην εποχή της εκφράζει τις δυνατότητες τις αντικείμενες στον καιρό της.
3. Η τέχνη ξεπερνά τα σύνορα που η εποχή της θέλει να της επιβάλλει και εκφράζει το πνεύμα του μέλλοντος.

Το νοσοκομείο Σωτηρία είναι κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας, στις εγκαταστάσεις του έχουν νοσηλευτεί γνωστές προσωπικότητες της νεοελληνικής τέχνης όπως η Πολυδούρη, ο Ρίτσος, ο Καρυωτάκης και άλλοι. Ήταν ακόμα και πηγή έμπνευσης για κάποιους από αυτούς που κατόρθωσαν παρά τις αντίξοες συνθήκες να συνεχίσουν το έργο τους.

Contour Beautification

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incidunt ut labore. Sadips ipsums et dolores ficilis amet uns. Ut enim ad minim veniam, ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Linear Architecture

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incidunt ut labore. Sadips ipsums et dolores ficilis amet uns.

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem sadips ipsums aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Industry Alliance
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem sadips ipsums aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.
Xtra Technologies

An international firm of architects, planners and interior designers specialising in a wide range of commercial, residential and public sector projects.

Etiam purus lorem, aliquet a eros sit amet, vestibulum finibus augue. Cras egestas neque vitae dui tincidunt, vitae tristique tellus volutpat. Fusce justo ante, interdum in augue in, commodo imperdiet turpis.